понеделник, 14 декември 2020 г.

Чипирай се нежно!




Фейлетон / в-к "24 часа" / 11 декември 2020 г. / Към оригиналната публикация /

Истерията срещу ковид ваксините залива социалните медии и е на път да саботира националния план за ваксиниране, представен наскоро от министър Ангелов.  Без кампания за насърчаване на ваксинирането явно няма да мине. По примера на президентите Клинтън, Буш-младши и Обама, нашите политици също могат публично да се инжектират един друг. Лидерът на управляващите с лидера на парламентарната опозиция, например. Или с президента, да речем. Или националният ваксинационен щаб да изпрати 240 комплекта ваксина в парламента, а там депутатите, групово и поединично, нежно да се прободат – гербер със социалист, патриот с депесар, полузависим с независим депутат. 

Добре е да се насърчи и пенетрацията на ваксинацията по градове и села. Хладилниците, които ще съхраняват ваксините да са заредени и с промо подаръци. Слагат ти ваксината и хоп, получаваш от хладилника комплимент - бутилка ракия и мезе. Може сух шпек, саздърма, вакуумирани кокоши трътки и даже комплект субпродукти за шкембе чорба. Така ще се тушират и слуховете, че замразителите съхраняват ембриони на маймуни и прасета, с които уж са пълни американските ваксини. Не е ли по-добре сам да се направиш на прасе от ядене и пиене, вместо американците да решават против волята ти в какво животно да те трансформират?

Ако чипирането наистина предстои, българските власти трябва да осигурят равен достъп до благата, идващи с глобалната ваксинация. Комисията по регулацията на съобщенията може да регламентира единна честота, на която чиповете на различните ковид ваксини ще приемат и предават цифров сигнал. Така хората, чипирани с конкурентни ваксини, ще могат да се свързват без ограничение помежду си на цената на само един градски разговор. Преносът на мобилни данни и роумингът между ваксинирани също да имат единна цена. 

Смяната на на ваксинен оператор да става без допълнителни разходи за потребителите, а инжектирането на чип от друга ваксина да става под контрола на комисията за защита на конкуренцията в оторозирани от Бил Гейтс, Джордж Сорос и Джо Байдън места. 

Могат да се разработят и специални детски чипове „Чиполино“, които, леко и безболезено, да превръща малките палавници във весели биороботи, предпочитащи маските и тиквите на Хелоуин, пред изконите български кукери и мартеници.

Между патица по пекински и пролетни рулца да избира всеки чипиран с китайска ваксина български гражданин, като безплатен подарък за избора на азиатския медикамент. Чипът Чан Джън (Великият поход) ще геолокира най-близкия китайски ресторант, за да предложи избор между обедно меню или меню за вкъщи на чипирания. 

Ваксинираните граждани да бъдат насочвани с пуш нотификации към най-близкия магазин за китайски стоки, като още преди да влязат в търговския обект, чипът ще е изпратил информация за търсената от клиента имитация на марково облекло – Адибас или Абидас, предпочитанията му за цвят, както и необходимия му размер. 

Като бонус китайският чип ще дава възможност за сваляне на филми с Джеки Чан и Джет Ли, химнът на китайските комунисти, безплатен видео урок по кунгфу, както и кадри от кацането на китайския космически апарат „Чанъе-5“ на Луната.

Почитателите на руската фармацевтика ще могат да си имплантират чипа „Союз нерушимый“ с ваксината на братушките, който ще алармира, кога самолетите на НАТО ще пръскат ковид над България. За по-запалените русофили, чипът ще осигурява право на безплатно първо кебапче по време на русофилския събор край язовир Копринка, както и отстъпка при зареждане на гориво в бензиностанция на Газпром на път за събора. Премиум опциите могат да включват предпремиерна прожекция на новогодишното слово на руския президент, както и специалните видеа „Путин на кон“, „Путин на риболов“ и „Путин гол до кръста“. 

Не бива да се забравят и българите родолюбци, които ще могат да си поставят чип с родната ваксина „Балканджи Йово“, в присъствие на православен свещеник и с водосвет. След активиране на чипа, ваксинираният ще може да ползва промо пакет, включващ безплатно гледане на музикално-патриотична телевизия, защита от наплив на мигранти, превенция на джендър мутации, пълната дискография на Лепа Брена, видео с мач на Кобрата и излаз на три морета без PCR тест.

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар